EMDR Zutphen

EMDR-therapie Zutphen

Wat is EMDR en hoe werkt het?

EMDR is een therapievorm die zeer effectief helpt bij angsten, fobieën, PTSS en de gevolgen van trauma’s (zoals door ongelukken, na geweld, of na zeer nare pijnlijke ervaringen). In mijn praktijk in Zutphen kun je hiervoor terecht.

EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) is een verwerkingstechniek die helpt om ervaringen die voor de psyche te sterk of groot zijn geweest op een veilige wijze toe te laten.

Beschadigende ervaringen worden door je psyche uit zelfbehoud ‘ingekapseld’ en blijven daar vastzitten. Ze werken dan meestal storend en kunnen niet verwerkt worden. EMDR helpt om het proces van toelaten, verwerken en integreren op een veilige manier te laten gebeuren.

Er zijn alleen theorieën over hoe EMDR werkt, maar wat er precies gebeurt, weet men niet. Wel is EMDR zo’n beetje de meest succesvolle therapie bij trauma en angsten. Daarnaast kan EMDR helpen bij depressieve klachten, dwangmatige gedachten en gebrek aan zelfvertrouwen.


EMDR-therapie

Een EMDR sessie

Een behandeling kent een vaste volgorde. Eerst brengen we de ervaring waar je last van hebt weer ‘tot leven’. Daarna stimuleren we het verwerken door oogbewegingen, ’tikjes’ door een koptelefoon of door tikjes op knieën of schouders afwisselend links en rechts. Bijna altijd verdwijnen of verminderen de nare gevoelens vrij snel en is het aantal sessies te overzien.

Wat men vaak prettig vindt is dat EMDR geen ‘praattherapie’ is en dat een sessie meestal vloeiend verloopt. EMDR is ook prima in te passen bij andere therapievormen.

Als je nog vragen hebt of een afspraak wilt maken, dan kun je gerust contact met mij opnemen.

Guido Smeding
Geregistreerd bij de NVPA, NVAGP en RBCZ

Neem contact op
Ik sta ook geregistreerd op emdrtherapie.net
Veelgestelde vragen

Bij welke klachten helpt emdr-therapie?
EMDR is een therapievorm die zeer effectief helpt bij angsten, fobieën, PTSS en trauma’s .
EMDR-therapie Zutphen >>

Kan ik ook terecht voor andere therapie?
Ja, andere specialisaties van mij zijn gestalttherapie, relatietherapie re-integratie begeleiding.
Psycholoog Zutphen >>

Psycholoog Zutphen
Ervaringen van cliënten
De persoonlijk, praktische en doelgerichte aanpak van Guido waardeer ik zeer....
Psycholoog Zutphen
wordt gewaardeerd met 4.6 uit 5 sterren op basis van 8 reviews
Aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.com Relatietherapeuten.net
Top